Dutch

Magento Beveiligingsaudit – 7 stappen naar volledige Magento Security Audit & VAPT

Published on: February 16, 2021

Magento Beveiligingsaudit – 7 stappen naar volledige Magento Security Audit & VAPT

Weet u hoe sterk uw Magento-beveiliging is? Wat als iemand anders een kwetsbaarheid in uw winkel vindt voordat u dat doet? Om deze vragen te beantwoorden kunt u een Magento security audit doen. Een audit is nodig om te begrijpen hoe effectief uw beveiliging is en waar versterking nodig is. Er zijn verschillende services die beveiligingsaudits aanbieden voor uw Magento-winkel.

Met enkele eenvoudige trucs en technieken kunt u echter zelf een Magento-beveiligingsaudit uitvoeren. Hieronder staan ​​enkele punten die u in gedachten moet houden voor een effectieve en inzichtelijke audit.

1. Compatibiliteit met browsers

Deze Magento-beveiligingsaudit lijkt erg triviaal, maar met de aanwezigheid van talloze browsers kun je nooit zeker zijn van compatibiliteit. Er zijn veel mensen die andere browsers gebruiken dan Google Chrome of Mozilla Firefox. Problemen met compatibiliteit met browsers kunnen leiden tot verlies in termen van gebruikers. Maak een lijst van de meeste, zo niet alle, gangbare browsers en kijk hoe ze omgaan met uw website. Probeer voor de controle de laatste twee versies van de browsers te gebruiken. Zoek en los problemen op die kunnen optreden bij verschillende browsers. Dit zorgt ervoor dat uw gebruikers toegang hebben tot uw websites, ongeacht de browser.

2. Code Review van Magento-extensies van derden

Bij Magento draait alles om maatwerk. Met zo veelextensies van derdenen beschikbare thema’s kun je nooit voorzichtig genoeg zijn. Als deze uitbreidingen echter niet zorgvuldig worden geïmplementeerd en beheerd, kunnen ze zeer snel veiligheidsrisico’s worden. Zorg ervoor dat u de nieuwste versies van alle extensies gebruikt. Deze plug-ins van derden zijn een veel voorkomende site voor aanvallen en daarom moet u controleren of ze kwetsbaar zijn. Controleer of ze grote wijzigingen aanbrengen op uw website en of ze een achterdeur introduceren. Extensies en plug-ins zijn een van de zwakste punten op uw website en moeten daarom zorgvuldig worden gecontroleerd en beheerd.

3. Auditing navigatie

Je weet het nooit zeker van hoe uw gebruikers navigeren en interactie hebben met uw site. Gebruikers geven vaak de voorkeur aan websites die gemakkelijk te navigeren zijn en die niet verwarrend zijn. Om het navigatie-aspect van uw website effectief te controleren, is het betrekken van andere mensen een van de beste manieren. Met de inzichten van hen biedt deze Magento security audit u verschillende perspectieven voor verbetering. Sta open voor nieuwe ideeën en let goed op hoe gebruikers dingen vinden en de opties op uw website gebruiken. Vraag ze om eenvoudige taken uit te voeren en op te merken hoe effectief ze het kunnen doen en welke gebieden ze moeilijk vinden. Vraag om feedback en probeer deze in uw website te implementeren.


Gerelateerd artikel: Uitgebreide gids over Magento-penetratietesten

4. Herziening van Mobile UX

Mobiele telefoons zijn overal en uw gebruikers die uw website bezoeken op een mobiele telefoon zijn een zekerheid. Mobiele telefoons gebruiken over het algemeen mobiele data, die veel duurder zijn dan wifi. Ze hebben ook kleinere schermen in vergelijking met computers en ze hebben slechts een fractie van de rekenkracht in vergelijking met een pc. Met al deze punten in gedachten, moet u controleren hoe snel uw website wordt geladen in een mobiele browser en hoeveel gegevens deze verbruikt. Door een kleiner scherm moet je je website zo ontwerpen dat de inhoud past.

Het doel van deze Magento-beveiligingsaudit is om te zien waar gebruikers tijdens een sessie terechtkomen, UX-problemen die exclusief zijn voor mobiel browsen, laadsnelheid en gegevensverbruik, om er maar een paar te noemen. Door scenario’s te simuleren waarin gebruikers volledig mobiel door uw website navigeren, kunt u beter begrijpen waar gebruikers problemen kunnen ondervinden.

5. Controle op dubbele inhoud

Indien niet gereguleerdkunnen dubbele inhoud uw website schaden door bandbreedte op te eten en zoekresultaten te verstoppen met onnodige en repetitieve inhoud. Deze Magento-beveiligingsaudit moet controleren op inhoud die door een machine is gegenereerd en overbodig is. Gebruik liever een enkele link om uw domein te hosten dan meerdere links, omdat dit verwarring kan veroorzaken bij gebruikers. Controleer of u Google heeft beperkt tot het indexeren van filters en servicepagina’s, aangezien deze verschijnen wanneer iemand naar uw website zoekt en mogelijk tot minder verkeer leidt. Probeer herhaling te vermindereninhoud op pagina’s zoals juridische tekst.

6. Bedrijfslogica-foutaudits

Bedrijfslogicavormen de basis voor hoe uw website gegevens genereert, verwerkt en opslaat en hoe deze werkt. Het hebben van een betalingsgateway-pagina na de winkelwagenpagina is bijvoorbeeld een logische bedrijfsregel. Er kunnen echter kleine variaties in de bedrijfslogica zijn, afhankelijk van websites, en als ze niet correct zijn opgezet, kunnen ze ernstige kwetsbaarheden worden. CMS’en zoals Magento en Opencart zijn tegenwoordig veiliger, maar plug-ins en extensies kunnen kwetsbaarheden introduceren.

Aangezien deze plug-ins zijn gemaakt door rekening te houden met algemene gebruiksscenario’s, zijn ze niet op maat gemaakt voor uw website en worden ze ook niet getest voor specifieke gevallen en kunnen ze gemakkelijk een logische fout introduceren. Door gebruik te maken van dergelijke logische hiaten, kunnen hackers dreiging veroorzaken, zoals het kopen van producten tegen een lagere prijs dan vermeld op de website. Aangezien fouten in bedrijfslogica geen malware of virussen zijn, kunnen ze moeilijk te detecteren zijn, aangezien beveiligingsscanners over het algemeen niet op dergelijke fouten scannen. U heeft dus een op maat gemaakte Magento-beveiligingsaudit nodig om dergelijke logische fouten op te sporen.

7. Audits van gebruikerstoegang

Een van de controlepunten moet de manier zijn waarop gebruikers toegang krijgen tot uw website en de gebruikte authenticatiemodus. Aanvallers kunnen de reguliere authenticatie misleiden en toegang krijgen. Uw website kan ook verschillende inlogmethoden en authenticaties hebben op basis van de gebruikerscategorie. De belangrijkste te controleren gebieden zijn mogelijke omzeiling van authenticatiemethoden en inlogformulieren. Iederbeveiligingslekkenin het authenticatiesysteem kunnen gebruikers het helemaal omzeilen. Het gebruik van 2-factorenauthenticatie is veiliger dan reguliere authenticatie van een enkele stap. Inlogformulieren kunnen kwetsbaar zijn voor SQL-injectie-aanvallen. Deze Magento-beveiligingsaudit moet controleren of uw inlogformulier speciale tekens accepteert of dat gebruikers toegang hebben tot de database met codes in de formuliervelden.

Professionele Magento-beveiligingsaudit door Astra

Afgezien van het zelf maken van een audit, kunt u inzetten Magento-beveiligingsaudits met uitgebreide dekking door Astra. Afgezien van de reguliere tests, controleert Astra ook op fouten in de bedrijfslogica, controles op betalingsmanipulatie, onjuiste server- en infrastructuurconfiguraties en meer.

Kwetsbaarheidsbeoordeling en penetratietesten door Astra

Meld u aan voor het Astra’s Magento VAPTprogramma en krijg het allemaal voor je gedaan. Heeft u vragen,chat met ons!

Was this post helpful?

Jinson Varghese

Jinson Varghese Behanan is an Information Security Analyst at Astra. Passionate about Cybersecurity from a young age, Jinson completed his Bachelor's degree in Computer Security from Northumbria University. When he isn’t glued to a computer screen, he spends his time reading InfoSec materials, playing basketball, learning French and traveling. You can follow him on Medium or visit his Website for more stories about the various Security Audits he does and the crazy vulnerabilities he finds.
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Psst! Hi there. We’re Astra.

We make security simple and hassle-free for thousands
of websites and businesses worldwide.

Our suite of security products include a vulnerability scanner, firewall, malware scanner and pentests to protect your site from the evil forces on the internet, even when you sleep.

earth spiders cards bugs spiders

Made with ❤️ in USA France India Germany